Ponygewenning

Ponygewenning:

In samenwerking met Ponypalouza bieden wij kinderen vanaf 2,5 jaar de mogelijkheid aan om een eerste kennismaking met pony’s en het ponyrijden te ervaren.

Een ponygewenning start altijd met het poetsen van de pony. De resterende tijd spelen we in op de wensen van het kind. Zo kunnen we pony’s versieren, een wandeling maken of de eerste stappen zetten om de rijden.

Kinderen die starten met een ponygewenning, kunnen Zo, indien gewenst over gaan naar de Longe lessen.

De duur van een ponygewenning is zelf te bepalen. Dit kan zowel 30min als 60 min. Duren.

Om een ponygewenning optimaal te laten verlopen en de kinderen de juiste begeleiding te geven zal de les individueel of het maximum 2 kinderen uit een gezin,familie of vrienden groep verlopen.

Ook kinderen met een beperking zijn van harte welkom voor een kennismaking met de pony’s.

Longe les:

Een longe les is de start van het echt paardrijden.

Wanneer onervaren ruiters (zowel kinderen als volwassenen) bij ons starten, willen we er alles aan doen om hen op de juiste manier te begeleiden en hen het vertrouwen te geven op de rug van het paard of pony. Daarom zal een longeles altijd individueel gegeven worden. Een goed evenwicht is niet enkel aan te raden voor de veiligheid van de ruiter maar ook voor het welzijn van het paard. Om elke ruiter op zijn eigen tempo te laten groeien, zal het aantal longelessen bepaalt worden door de instructeur. Pas wanneer de ruiter er klaar voor is kan er over gegaan worden naar een privé- of groepsles

Tijdens een longeles is het dragen van een helm, lange broek en laarzen verplicht. Een veiligheidsvest is aan te raden maar niet verplicht.

LongeLes
PrivéLes

Privé les:

Na het volgen van de longe lessen of wanneer de ruiter de 3 basisgangen (stap, draf, galop) beheerst kan er over gegaan worden tot privéles.

Het niveau van de les word steeds aangepast aan de ruiter. Zo kunnen zowel beginnende ruiters bij ons terecht voor het aanleren van de eerste oefeningen maar ook gevorderde ruiters voor het verder groeien in hun kunnen.

Het volgen van privélessen kan zowel met een lespaard of pony als met eigen paard of pony.

Het dragen van een helm, lange broek en laarzen blijft ten alle tijden verplicht. Een veiligheidsvest is aan te raden maar niet verplicht.

Groepsles:

Omdat we met stal Reigershof streven naar een kleinschalige, familiale sfeer vinden we het Sociale contact bij onze leden belangrijk. Daarom zullen er ook groepslessen aangeboden worden.

De groepslessen zijn toegankelijk voor elke ruiter die zelfstandig de 3 basis gangen (stap, draf en galop) beheerst.

De groepslessen zullen opgesplitst worden per niveau.

  • instaples
  • V.A les ( voorbereiding op het A brevet)
  • A les: hier zijn de ruiters in het bezit van het A brevet.
  • V.B les (voorbereiding op het B brevet)

Het niveau van de ruiter wordt steeds bepaald door de instructeur.

Het is mogelijk bij stal reigershof om een A of B brevet te behalen.

Het dragen van een helm, lange broek en laarzen blijft ten alle tijden verplicht. En veiligheidsvest is aan te raden maar niet verplicht!

Groepsles ook mogelijk met eigen paard.

Groepsles

Wedstrijdbegeleiding:

Niet enkel recreatieve ruiters maar ook de competitieve ruiters zijn bij ons aan het juiste adres.

Samen trainen richting een hoger niveau en nog meer puntjes op de i is onze missie.

Wil je dat jouw instructeur graag mee als mentale steun of helpende hand op wedstrijd? Ook dit kan zeker!

Wedstrijdbegeleiding

Begeleiding bij aankoop/verkoop van een paard of pony:

Wie droomt er nu niet van een eigen paard of pony?

Omdat wij het belangrijk vinden voor de veiligheid van onze ruiters, het welzijn van de dieren en een aangename werking voor onszelf, hechten wij veel belang dat er een juiste “klik” is tussen ruiter en paard. Daarom steunen en helpen we onze leden graag bij het vinden van hun once in a lifetime horse.

aan/verkoopPaard